Alla inlägg den 22 september 2007

Av Pytte - 22 september 2007 22:54

Idag fick jag uppleva något mycket märkligt. Jag och min vän L åkte ut till Kirseberg för att besöka Emmaus Björkå. Jag har bara åkt buss genom Kirseberg förut och aldrig direkt reflekterat över stället. Det enda jag visste innan är att man brukade avrätta häxor där för länge sedan och att det numera finns både mentalsjukhus och fängelse där. Det låter onekligen inte som den trevligaste platsen på jorden. 


Det första jag får se när jag och L svänger in på gatan mot Kirsebergs C är något som liknar ett Irländskt värdshus, vid närmare titt är det en gammal restaurang som öppnade första gången 1900.  Vi cyklar vidare och jag kikar upp i en av gränderna, som ser exakt ut som vilken gränd som helst i Visby innerstad, komplett med kullersten, rosor och små söta hus. Strax innan vår slutdestination cyklar vi förbi kyrkan, som ser ut att kunna vara placerad var som helst i Grekland, Turkiet eller Italien.

Senare på vägen hem cyklar vi förbi en charmig liten Italiensk restaurang, ett tag kändes det verkligen som om jag var tillbaka i Italien.


Med andra ord, Kirseberg är mycket mer än vad man tror, och jag är nyfiken på mer! 

Av Pytte - 22 september 2007 15:13

Idag är det sommar igen. Idag har jag ätit glass, cyklat med bara armar och gått barfota. Det är varmt ute!

Ovido - Quiz & Flashcards